Plaža u Čižićima

Zaljev Soline, oazu mira, ljepote i zdravlja, kao “živa” razglednica obrubljuje i malo primorsko mjesto Čižići, uronjeno s jedne strane u more, a s druge u raskošno zelenilo.
Uskim ulicama omeđenim tradicionalnom arhitekturom, kamenim gromačama, vrtovima mediteranskog bilja i raslinja (ugodni prostor dobrodošlice i domaćinske mediteranske ležernosti) uz prevladavajuću maslinu, mjesto se blago penje do vrha odakle puca pogled na Zaljev i dalje u unutrašnjost.

 

Linija šume proteže se i stapa sa plavom bojom čistoga Solinskog mora čineći plažu oazom mira i zelenila. Cjelokupna obala se sastoji od pješčanih i kamenitih plaža te se nastavlja povezujući poznatu plažu Meline i Soline. U blizini plaže možete naći trgovine i ugostiteljske objekte a daljnom šetnjom dolazite do rive i marine.

Plaža je plitka i pješčana, pogodna je za obitelj s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati stotinjak metara, a more je još uvijek do koljena! Omiljena je među mladima upravo zato. Nudi mogućnost dobre zabave...od picigina na moru do odbojke na pjesku. Naime, na melinama su i dva odbojkaška terena, te malonogometno igralište. Meline posjeduju ljekovito blato. Mnogi su zadovoljni ispitivanjem na vlastitoj koži pa se ponovno vraćaju na Meline. Na Melinama ima jedan mali ugostiteljski objekt koji nudi jela, piće i sladoled te jedna trgovina koja je smještena podno Solina. POVJEST MELINA - Na Melinama je u rimsko doba bila solana (tako je obližnje mjesto Soline dobilo ime), ali je u vrijeme Frankopana zatvorena. Naime,Soline su bile konkurencija venecijanskim solanama na Pagu i Rabu. Na Melinama je jedno vrijeme postojala i ciglana,no ubrzo se ustanovilo da materijal nije bio pogodan za izradu cigle. Ostala je samo riva koja se proteže kroz Meline.

Back to top