Meline - ljekovito blato

Od ranog proljeća do kasne jeseni plaža u naselju Meline nikad nije pusta. Razloga je više, no jedan je najvažniji – ljekovito blato. A o njegovoj ljekovitosti danas gotovo nitko više ne dvoji.

Vizualna atrakcija mazanja crnim blatom (ljekovitim muljem) zapravo ima dublji, ljekoviti značaj a u blagodati tog blata uvjerili se mnogi, kojima su reumatske bolesti nakon mazanja blatom ne samo olakšane, već i otklonjene. Osim primarno ljekovitog mulja, ova je plaža posebice atraktivna obiteljima s djecom. I Opet iz više razloga:temperatura mora ugodna je – gotovo iznadprosječna – niz mjeseci, pa nerijetko mnogi sezonu kupanja otvaraju upravo na ovoj plaži. Ova je plaža vrlo plitka – prohodate li njome i stotinju metara, more će vam još uvijek bit do (ili oko) koljena!
Plažu Meline vole i mladi; na plaži su dva odbojkaška terena, te malonogometno igralište. Postoji i mogućnost najma pedalina i ležaljki, te korištenje usluga masaže. Plaža Meline – zaista, za svakoga ponešto, a zdravlje za sve!

Plaža je plitka te je pogodna i za obitelj s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati stotinjak metara, a more je još uvijek do koljena!

Omiljeno je među mladima upravo zato. Nudi mogućnost dobre zabave… od picigina na moru do odbojke na pijesku. Naime, na plaži su i dva odbojkaška terena, te malonogometno igralište. Mnogi su zadovoljni učinkom ljekovitog blata na vlastitoj koži, stoga se rado ponovo vraćaju. Upravo to ljekovito blato posebno se koristi za liječenje kostobolje.

Back to top